Resident Evil 4 remake brengt een van de beste personages terug

News
maandag, 09 januari 2023 om 17:00
resident evil 4f1673254589
De remake van Resident Evil 4 is een van de meest langverwachte games van 2023. Het origineel uit 2005 wordt tenslotte vaak beschouwd als een van de beste videogames aller tijden. De game bevat een paar geliefde personages uit de franchise, waaronder Leon S. Kennedy en Ada Wong. Het lijkt erop dat de slechterik weer een rol krijgt in de remake. Volgens de IMDB-pagina van de game zal Wesker worden ingesproken door Connor Fogarty, dezelfde acteur die hem speelde in Dead by Daylight’s Resident Evil.

Waar kennen we Wesker van?

IMDB-castlijsten waren in het verleden verkeerd, dus de gegeven informatie moet nog worden bevestigd door Fogarty of Capcom. Hoewel Wesker niet in de originele versie van het spel verscheen, verscheen zijn personage wel in Mercenaries Mode en ook in het bonusspel “Seperate Ways” dat werd toegevoegd in releases die na het origineel van de GameCube kwamen. In Seperate Ways werd onthuld dat Ada Wong voor Wesker werkte, dus het is mogelijk dat de remake meer in hun achtergrondverhaal duikt, of dat content uit het bonusspel in de remake wordt verwerkt.
Wesker is vanaf het begin een belangrijk personage geweest in de Resident Evil-franchise. In de originele Resident Evil wordt Wesker afgebeeld als een lid van de S.T.A.R.S. team dat is gestuurd om de verdwijning van hun teamgenoot in Raccoon City te onderzoeken. Uiteindelijk wordt onthuld dat Wesker voor de Umbrella Corporation werkt en in veel Resident Evil-games zou verschijnen. Het zal interessant zijn om te zien of hij een prominentere rol speelt in het verhaal van de remake.
resident evil 2f1673254806
In het laatste verhaal werd Leon Kennedy naar Europa gestuurd, waar een mysterieuze sekte de dochter van de Amerikaanse president gegijzeld houdt. Hij belandt in een klein dorpje, mensen zich erg ongastvrij gedragen. Het duurt ook niet lang voor Leon van alles naar zijn hoofd geslingerd krijgt.
Resident Evil 4 verschijnt op 24 maart op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox series X|S en pc.