Release laatste seizoen The Crown op Netflix onthuld

News
maandag, 16 oktober 2023 om 16:30
schermafbeelding 2023 10 16 om 135950f1697457619
Op 16 november 2023 zal Netflix het eerste deel van het zesde en tevens laatste seizoen van de bekroonde serie The Crown uitbrengen. Dit seizoen wordt opgesplitst in twee delen, waarbij het tweede deel op 14 december beschikbaar wordt gesteld op de streamingdienst.
Het eerste deel van dit zesde seizoen omvat vier afleveringen en belicht de opkomende relatie tussen prinses Diana en Dodi Al Fayed, die tragisch om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in 1997. De serie werpt licht op hun relatie en de gebeurtenissen die eraan voorafgingen.
Het tweede deel van dit laatste seizoen bestaat uit zes afleveringen en toont prins William, de zoon van Diana, terwijl hij worstelt met de terugkeer naar de universiteit na het verlies van zijn moeder. Daarnaast behandelt het onderwerpen zoals het gouden jubileum van koningin Elizabeth, het huwelijk van prins Charles en Camilla, en de relatie tussen prins William en Catherine.
Eerder was al aangekondigd dat The Crown in totaal zes seizoenen zou bevatten. De opnames van het laatste seizoen werden tijdelijk stopgezet uit respect voor het overlijden van koningin Elizabeth.
De cast van de serie omvat getalenteerde acteurs zoals Elizabeth Debicki in de rol van prinses Diana, Dominic West als prins Charles, Imelda Staunton als koningin Elizabeth, Jonathan Pryce als prins Philip en Meg Bellamy als Catherine Middleton. De serie heeft lof ontvangen voor zijn getrouwe weergave van historische gebeurtenissen en de prestaties van de cast.

Controversie

Hoewel de aankomende seizoenen van The Crown veelbelovend zijn, zijn er ook geluiden van kritiek. Royal experts hebben zich uitgesproken tegen de beslissing om de geest van prinses Diana in de serie te gebruiken. Verslaggever Richard Fitzwilliams deelde zijn gedachten met de Daily Mail en noemde het 'zeer smakeloos' en 'betreurenswaardig'. Hij bekritiseerde het idee dat de showrunner, Peter Morgan, een spookachtige figuur van de moeder van prins William en Harry heeft geschreven en vond het hele concept 'volkomen bizar'. Dit heeft tot discussie geleid over de keuzes die worden gemaakt in de serie en de impact ervan op het publiek.