Release co-op shooter Warhammer 40K Darktide uitgesteld

News
zaterdag, 30 juli 2022 om 13:00
warhammer 40k darktidef1659108560
Liefhebbers die uitkijken naar de release van Warhammer 40K Darktide moeten helaas langer geduld hebben. De co-op shooter is namelijk uitgesteld door ontwikkelaar Fatshark.
Er zijn door de jaren heen veel games verschenen die zich afspelen in de diepgaande wereld van Warhammer en Warhammer 40K. Maar hoewel de tabletop game vrijwel altijd goed wordt ontvangen, telt dat niet voor de videogames.
Toch kijken er wel veel gamers uit naar de release van Warhammer 40K Darktide. Ontwikkelaar Fatshark is namelijk eerder verantwoordelijk geweest voor Warhammer Vermintide en het vervolg, twee van de best ontvangen games in de Warhammer-franchise.
Helaas moeten we wat langer geduld hebben voor dat de co-op shooter verschijnt. Via Twitter heeft Fatshark namelijk laten weten dat de releasedatum is uitgesteld naar 30 november voor de PC-versie. Op de Xbox Series X/S komt de game iets later uit, maar daar is nog geen specifieke releasedatum voor bekend.

Waarom is Warhammer 40K Darktide uitgesteld?

De ontwikkelaar heeft een moeilijke keuze moeten maken, maar heeft uiteindelijk besloten om de game uit te stellen, simpelweg omdat Darktide iets langer de tijd in de oven nodig heeft. Met het uitstel wil de studio 'de stabiliteit, performance en een paar belangrijke systemen' verbeteren.
Je hebt gelukkig wel de mogelijkheid om de game binnenkort te spelen. Fatshark heeft namelijk besloten om een paar beta tests te organiseren om de stabiliteit en performance van Warhammer 40K Darktide te testen. Je kan je daarvoor hier opgeven.