Regisseur bekend van John Wick wil Star Wars film maken

News
zaterdag, 06 januari 2024 om 13:00
Regisseur Chad Stahelski, voornamelijk bekend van zijn werk aan de John Wick films, heeft aangegeven ooit in zijn carrière een film te willen maken in een galaxy far, far away (Het universum in Star Wars). Dit gaf hij aan in een gesprek met Josh Horowitz.
"Ik ben een Star Wars-man", zei Stahelski. "De eerste Star Wars veranderde mijn levenspad. Misschien dat Disney, als je luistert, me op een dag over een paar jaar aanspreekt. Ik heb een paar concepten voor Star Wars. Daar zou ik eens een poging toe wagen, als Disney mij kan overleven." zei de regisseur met een knipoog.

Stahelski stelt eisen

Hij gaf aan veel waarde te hechten aan creatieve vrijheid en dat erg te kunnen waarderen (iets wat Disney met Star Wars hem mogelijk niet zou kunnen bieden). "Er is mij veel gevraagd: 'Waarom doe je John Wicks? Wil je niet iets anders proberen?" zei hij. "Ja natuurlijk, maar gezien de keuze die ik heb gehad en de grenzen die mij werden gepresenteerd, wat die kansen betreft, had ik het gevoel dat ik meer kon doen en iets meer kon brengen, en meer kon doen van wat ik wil. Ik doe de gevechten en de actie meer op mijn manier door John Wick films te maken." Waarom werken binnen de lijntjes van iemand anders terwijl ik zelf iets unieks kan creëren."
Andere toekomstige regisseurs zijn onder andere Thor regisseur Taika Waititi, Indiana Jones regisseur James Mangold en Sharmeen Obaid-Chinoy en nieuwe CEO van Star Wars Dave Filoni en die hebben allemaal films in de nabije toekomst in het Star Wars universum gepland.