Lever je oude console in bij Bol en verdien geld

News
zaterdag, 06 januari 2024 om 12:00
playstation 5f1603819462
Heb jij ergens nog een oude console liggen die je al zo lang niet hebt gebruikt dat het helemaal onder het stof en spinnenwebben zit? Doodzonde, zo vindt ook Bol. Daarom biedt de webshop een dienst aan waarmee je niet alleen je portemonnee kunt vullen, maar ook de wereld een handje helpt. De dienst is overigens niet alleen voor consoles, maar ook telefoons en tablets.
Via Bol kun je zelf alvast uitrekenen hoeveel je oude elektronica waard is. Dat doe je heel eenvoudig door het invullen van een vragenlijst. Zo wil het bedrijf uiteraard weten of het apparaat nog perfect werkt, maar bijvoorbeeld ook of je je console wel eens heb gedemonteerd.
Na het invullen van de vragenlijst krijg je een bedrag, maar let op: dit is nog niet het definitieve bedrag. Je oude elektronica verzend je gratis naar Bols partner Recommerce, die controleert of de conditie overeen komt met wat je het ingevuld. Ben je het niet eens met de definitieve prijs? Geen nood, je elektronica wordt gewoon weer gratis teruggestuurd.

Wanneer krijg je je geld voor je oude console?

Ben je het wél eens met het definitieve bedrag? Dan wordt het geld binnen zeven werkdagen op je rekening gestort. Je hoeft je overigens ook niet zorgen te maken over persoonlijke data op je apparaten, dat wordt door Recommerce verwijderd voordat het wordt doorverkocht. De nieuwe eigenaar van je 3DS of telefoon heeft dus straks geen toegang tot gênante foto’s.

Ook goed voor het milieu

Naast dat deze dienst natuurlijk leuk is voor je eigen portemonnee, is het ook goed voor het milieu. Doordat jouw oude elektronica namelijk een tweede leven krijgt, hoeft er weer minder nieuwe elektronica geproduceerd te worden. Heb je dus een oud apparaat waar je niet meer naar omkijkt, is het een win-winsituatie.