Reed Verstappen rond met kritiek probleem tijdens GP Bahrein?

News
donderdag, 09 maart 2023 om 9:30
max verstappen gp bahrein 2023 kwalificatief1678350179
De GP van Bahrein leek perfect te verlopen voor Max Verstappen. Maar naar verluidt had de Nederlander te maken met een kritiek probleem tijdens de eerste race van het seizoen.
Voorafgaand aan het huidige seizoen werd Red Bull Racing bestempeld als favoriet. Met name met Max Verstappen achter het stuur heeft het team een bijna onoverwinnelijke combinatie. En tijdens de Grand Prix van Bahrein werd pas echt duidelijk hoe dominant het team uit Milton Keynes is. Verstappen eindigde maar liefst 38 seconden voor de beste coureur van een ander team, Fernando Alonso om precies te zijn.
De regerend wereldkampioen kwam goed weg bij de start en liet vervolgens direct de concurrentie ver achter zich. Na een paar ronden had hij al een gat van meerdere seconden opgebouwd. Tijdens de race hoorden we Verstappen alleen met zijn race engineer praten over wat kleine problemen met terugschakelen.
Maar mogelijk waren de problemen voor de Nederlander een stuk groter dan het leek. Dat zegt Martin Brundle in zijn column op Sky Sports.

“Ik heb een aantal belangrijke mensen van Red Bull gesproken na afloop van de race en het verliep niet allemaal zo vlekkeloos als het leek. Beide auto’s moesten uitgerust worden met nieuwe olie-inlaatpijpen in parc ferme en tijdens de race was er een kritiek probleem met de versnellingsbak die ze moesten managen.”

Hoe dominant zijn Red Bull en Verstappen?

Ondanks de problemen wist Verstappen met een flinke voorsprong over de eindstreep te komen, wat overigens niet gezegd kan worden van Charles Leclerc. Volgens Brundle kon de voorsprong nog veel groter zijn, maar heeft Red Bull Racing waarschijnlijk de kracht van de motor teruggeschroefd.
Geen enkel ander team kan momenteel dichtbij komen en George Russell heeft al meteen geen hoop meer. De Mercedes-coureur denkt namelijk dat Red Bull alle 23 races dit seizoen gaat winnen.

Populair Nieuws