Redfall heeft niet genoeg spelers op Steam voor een potje co-op

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 11:00
2022 06 18 redfall pf1682940198
Redfall was niet het succes waar Arkane en Microsoft op hadden gehoopt. Maar de game is nu zelfs zo ver afgezakt dat er soms niet eens genoeg spelers zijn op Steam voor een potje co-op.
Met Redfall probeerden Arkane, Bethesda en Microsoft in te spelen op het succes van live-action co-op shooters, zoals bijvoorbeeld Destiny 2. De nodige expertise was alleen niet in huis bij de studio, dat zich normaal juist richt op pure singleplayer-ervaringen.
De lancering van Redfall viel dan ook tegen voor de makers en de game lijkt alweer snel in de vergetelheid te raken. Dat wordt helemaal duidelijk als we kijken naar de hoeveelheid actieve spelers op Steam. Waar de game aan het begin nog ruim 6000 concurrent spelers had, dus spelers die tegelijkertijd actief de game spelen, is dat aan nu drastisch gedaald.
Volgens SteamDB staat de piek de afgelopen 24 uur op slechts 35 concurrent spelers. En op sommige momenten daalt het aantal spelers zo erg dat het niet eens mogelijk is om een co-op potje te spelen met een volle lobby’s van vier man. De enige manier dus om genoeg spelers te vinden op Steam is door crossplay aan te zetten met andere platformen.

Ondersteuning voor Redfall

Bethesda blijft ondertussen hoop houden voor de game. Zo heeft Pete Hines, een topman bij de uitgever, eerder al laten weten dat het bedrijf van plan is om Redfall net zoals Fallout 76 te maken. De studio zal dus moeten blijven komen met updates en nieuwe content, totdat de game goed genoeg is om nieuwe spelers aan te trekken.
Het is in dat geval alleen wel belangrijk dat er ook spelers zijn die anderen over het hernieuwde succes van Redfall kunnen vertellen.

Populair Nieuws