Red Dead Redemption 2 verdwijnt alweer van Xbox Game Pass

  De toevoeging van Red Dead Redemption 2 aan de Xbox Game Pass in mei was groot nieuws. Maar de game van Rockstar is geen lang leven geschonken op de dienst van Microsoft, want de titel wordt nu alweer verwijderd.

  De Xbox Game Pass is één van de belangrijkste wapens die Microsoft heeft in de strijd tegen Sony, maar het wordt nu weer duidelijk dat het een soort streamingdienst blijft. Titels zullen er daarom niet eeuwig op blijven staan, tenzij het games zijn uit de eigen stal van Microsoft.

  Vanaf aankomende week is het namelijk niet meer mogelijk om Red Dead Redemption 2 te spelen via de Xbox Game Pass. Dat terwijl de game pas sinds mei van dit jaar op Game Pass stond. Samen met een aantal andere grote titels zal de populaire game worden verwijderd van de dienst. Daarmee lijkt het erop dat Microsoft een soortgelijke deal heeft gemaakt met Rockstar zoals eerder over GTA V. De andere grote titel van de ontwikkelaar verscheen namelijk in januari op de Xbox Game Pass en vertrok ook vier maanden later alweer.

  Niet meer spelen via de Xbox Game Pass

  Ook als je de game gedownload hebt via de dienst van Microsoft is het niet langer mogelijk om de game te spelen. Als je dus aan de slag wil met het uitgebreide en geprezen verhaal van Red Dead Redemption 2 of als je verder wil gaan in Red Dead Online, dan zul je de game gewoon weer moeten kopen zoals normaal.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.