Red Bull van Max Verstappen krijgt veel upgrades in Hongarije

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 14:30
max verstappen vt1 gp spanje 2023f1685713992
Tijdens de GP van Hongarije mag Max Verstappen met een opgewaardeerde RB19 gaan rijden. De auto van Red Bull Racing krijgt namelijk flink wat upgrades dit weekend.
De RB19 van Red Bull Racing is enorm dominant dit seizoen. Tot nu toe heeft het team namelijk alle races gewonnen en gaat het ruim aan kop in het constructeursklassement. Maar Formule 1-teams kunnen nooit rustig achterover hangen, want er is een constante zoektocht aan de gang naar betere prestaties.
De auto van Max Verstappen en Sergio Perez wordt voor de GP van Hongarije dan ook flink onder handen genomen. Voor de voorste en achterste remmen zijn de uitgangen van de remleidingen vergroot, om de betrouwbaarheid te verbeteren. Daarnaast is er een brede sidepod vanaf de inlaat en de inlaat zelf is breder en minder hoog geworden, een zogeheten letterbox sidepod inlet.
Om de aerodynamica in balans te houden, zijn er vanwege de nieuwe sidepods ook aanpassingen gemaakt aan de vloer. Er gingen eerder geruchten dat de upgrades kunnen zorgen voor 0,2 seconde tijdwinst per ronde. Of dat daadwerkelijk het geval is, daar zullen we later dit weekend achter komen.

Upgrades voor het zusterteam

Ook AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing, neemt vier upgrades mee naar Hongarije, die allemaal gericht zijn op betere prestaties. Dat is goed nieuws voor Daniel Ricciardo, die daarmee mogelijk meteen goed kan laten zien wat hij in zijn mars heeft dit weekend.

Populair Nieuws