Red Bull-teambaas: “Verstappen is in het hoofd van Hamilton gekropen”

News
donderdag, 22 september 2022 om 15:00
si202203270590 newsf1648716828
Max Verstappen gaat in het F1 seizoen van dit jaar flink aan de leiding en lijkt niet veel concurrentie meer te hebben voor de wereldtitel. De strijd met Lewis Hamilton van vorig jaar was dan weer hele andere koek. De teambaas van Red Bull denkt dat Verstappen die deels heeft gewonnen door in het hoofd van Hamilton te kruipen.
De overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 van 2021 kwam pas na een felle concurrentie met Lewis Hamilton. De coureurs waren aan elkaar gewaagd en wie kampioen zou worden was tot het einde spannend. Die spanning zorgde er ook voor dat er uiteindelijk een psychologisch duel ontstond, zo vindt Red Bull-teambaas Christian Horner.
Dat psychologische duel is volgens Horner gewonnen door Verstappen, zo vertelt Horner in de podcast Beyond the Grid. Horner vermoedt dat Verstappen veel meer in het hoofd van Hamilton heeft gezeten dan andersom. De reden is een verschil in wat beide coureurs te verliezen hadden.
Hamilton had als zevenvoudig wereldkampioen veel te verliezen, zo meent Horner. Verstappen had daarentegen bijna niets te verliezen en nam veel risico’s. Hamilton had door zijn status als meervoudig kampioen veel meer last van de hoogoplopende emoties.

Wordt Verstappen opnieuw F1 kampioen?

Het huidige F1 seizoen lijkt stukken minder spannend af te lopen. De voorsprong waarmee Max Verstappen naar de GP van Singapore gaat is enorm en het zou zelfs kunnen dat hij nog voor het einde van het seizoen tot kampioen uitgeroepen kan worden. Momenteel zijn er nog genoeg punten te verdienen om Verstappen in te halen, maar hij hoeft niet veel eerste plaatsen meer te pakken voordat hij het kampioenschap in handen heeft.