Red Bull-teambaas Horner heeft begrip voor Ferrari

News
dinsdag, 13 september 2022 om 10:30
max verstappen christian horner helmut marko f1 2022f1662543763
Tijdens de Grand Prix van Italië was het opnieuw de vraag of Ferrari een verkeerde keuze had gemaakt. Maar Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, snapt de beslissing van de concurrent wel.
Teams spreken allerlei plannen af voorafgaand aan een Grand Prix, maar tijdens een race kan van alles gebeuren. En dat was ook het geval tijdens de GP van Italië. Al vrij snel kwam Sebastian Vettel al namelijk stil te staan naast de baan met een kapotte motor. Daardoor activeerde de wedstrijdleiding de Virtual Safety Car en nam Ferrari de gok om al banden te wisselen.
Normaal is het geen gek idee om banden te wisselen tijdens een (Virtual) Safety Car, maar de vroege wissel zorgde ervoor dat Charles Leclerc later een tweede stop moest maken. Volgens sommigen zou dat een slechte keuze zijn geweest, waardoor Max Verstappen de overwinning in de schoenen in geschoven.
Christian Horner van Red Bull Racing is het daar alleen niet mee eens. Dat laat hij weten in gesprek met Motorsport.com.

"We begrijpen heel goed waarom ze dat hebben gedaan. Ik denk dat we gewoon de snellere auto hadden. Strategisch gezien was de beslissing van Ferrari prima, maar we hadden een sneller pakket, waardoor het irrelevant was voor de race."

Wangedrag onder de Ferrari-fans

De aanwezige fans bij de GP van Italië waren in ieder geval niet blij dat Verstappen de race won. De Tifosi floten de Nederlander uit tijdens de interviews en misdroegen zich ook tijdens de podiumceremonie.
Daar is het bovendien niet bij gebleven. Tijdens de race werden er op de tribunes namelijk al onsmakelijke spreekkoren georganiseerd over de moeder van Verstappen en aanwezige fans van de Nederlander werden belaagd door Ferrari-fans. Het team en het circuit hebben niet gereageerd op het wangedrag.

Populair Nieuws