Update - Grote ING-storing trapt de werkweek slecht af

News
maandag, 13 juni 2022 om 18:00
Het bedrijfsleven voor deze week start weer op, maar dat zal nog niet voor iedereen goed lopen. Er is namelijk een flinke ING-storing gaande. Daardoor kunnen veel mensen niet inloggen op hun account.

Update - ING-storing opgelost

De storing waar ING een groot deel van de dag mee kampte is opgelost, zo laat de bank weten op Twitter. In de loop van de middag nam het aantal meldingen gestaag af. ING wist om 16.20 te melden dat de meeste problemen waren verholpen. Niet alles lijkt nog helemaal perfect te werken, maar de belangrijkste diensten zoals geld overschrijven en transacties bekijken moeten weer in orde zijn.

Oorspronkelijk bericht

ING kampt met een behoorlijke storing. Op Allestoringen is al een piek gemeten van meer dan 6000 meldingen. De meeste problemen worden gemeld met het inloggen op mobiel bankieren. Het logische gevolg is dat men geen bankzaken kan doen.
De meldingen begonnen rond 9.00 vanochtend binnen te stromen. Er werd al snel een piek van ruim 6500 meldingen bereikt. Dat zakte ook redelijk snel weer iets af, maar er zijn nog steeds bijna 6000 meldingen. Het mag dus duidelijk zijn dat er serieuze problemen zijn.

Wanneer is de ING-storing opgelost?

Op het Twitter-account van ING erkent de bank dat er sprake is van een storing met Mijn ING. Naar eigen zeggen kunnen een deel van de klanten van de bank hun saldo niet zien. De bank laat weten dat er gezocht wordt naar een oplossing. Die moet er zo snel mogelijk komen, maar er is nog geen indicatie van wanneer precies.
Er lijkt sprake te zijn van een verscheidenhijd aan problemen. Zoals gezegd zijn er volgens Allestoringen veel problemen met het inloggen op mobiel bankieren. Volgens ING kan je saldo niet bekeken worden. Een gebruiker meldt op Twitter dat ze wel heeft kunnen inloggen, maar alleen spaarrekeningen kan zien.
Uiteraard kan een storing zich op verschillende momenten op verschillende manieren uiten. Hopelijk is er geen sprake van allerlei verschillene problemen en kan ING snel de oorzaak van de problemen achterhalen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties