Fan boos dat God of War-schrijver Starfield speelt

News
vrijdag, 08 september 2023 om 14:30
starfield gameplayf1655368065
De console wars zijn helaas nog altijd niet voorbij. Sommige gamers gaan alleen erg ver om hun kant te verdedigen. Er is zelfs een fan die erg boos is op een God of War-schrijver die Starfield speelt.
Nu Bethesda eigendom is van Xbox, is het geen garantie meer dat een Bethesda game naar PlayStation komt. Sommige PlayStation-fans zijn daar nog steeds boos om en gaan nogal ver in hun uitingen daarvan. Er is bijvoorbeeld een fan die wil dat God of War-schrijver Alanah Pearce ontslagen wordt omdat ze Starfield speelt en leuk vindt.
Pearce ontdekte onlangs dat je in Starfield zonder grav-jumps naar Pluto kan vliegen, maar dat het 7 uur duurt. Dat feitje ging veel rond op social media en werd op zeker moment opgemerkt door een gebruiker die blijkbaar erg overtuigd PlayStation-fan is. Die gebruiker riep vervolgens PlayStaiton Studios-baas Hermen Hulst en God of War creative director Cory Barlog op om Pearce te ontslaan, omdat ze niet “loyaal” is richting PlayStation.

Starfield maakt geen console wars los binnen de industrie

Het is een opmerkelijke oproep, om verschillende redenen. In de eerste plaats is het natuurlijk niet zo dat een medewerker van een ontwikkelaar niet mag genieten van andermans games. Pearce wijst er in een video bovendien op dat Cory Barlog zelf ook kenbaar heeft gemaakt dat hij geniet van Starfield en dat ze verwacht dat Hermen Hulst de game ook speelt.
Bovendien legt ze uit dat er binnen de game-industrie geen console wars bestaan: ontwikkelaars nemen regelmatig ontslag om bij concurrenten te gaan werken en dat heeft geen negatieve invloed op hun kansen om later weer bij “de andere kant” te werken. De console wars bestaan alleen bij overijverige fans en wie zij beschuldigen van partijdigheid hang af van hun eigen kamp. Pearce geeft aan dat terwijl PlayStation-fans boos zijn dat ze Starfield speelt, sommige Xbox-fans juist boos zijn omdat ze ook kritiek heeft op de game.