Rechter: "Apple heeft emoji’s niet gestolen"

News
zaterdag, 19 februari 2022 om 16:00
emojif1645186320
Apple heeft een rechtszaak gewonnen waarin het techbedrijf werd beschuldigd van het stelen van emoji-ontwerpen. Dit bepaalde een rechter afgelopen woensdag, aldus NU.nl.
Het bedrijf Cub Club spande in 2020 een rechtszaak aan tegen Apple, omdat het bedrijf verschillende huidskleuren voor hun emoji’s gekopieerd zouden hebben uit Cub Clubs iDiversicons-app. Deze kopieën zouden vervolgens zijn toegevoegd aan iOS. Cub Club bracht deze app in 2013 uit. Een jaar later zouden ze met Apple aan tafel hebben gezeten over een mogelijke samenwerking, maar Apple koos er daarna voor haar eigen emoji’s toe te voegen.
Een rechter in Californië oordeelde nu in het voordeel van Apple. Volgens hem zijn er ‘maar zoveel manieren om een duim omhoog te tekenen’. De emoji’s zouden daarom vrijwel identiek van elkaar moeten zijn om de auteursrechten te schenden. Apple zou volgens de rechter hooguit het idee van diverse emoji’s hebben gekopieerd, maar dat is niet strafbaar.

Apple vaker aangeklaagd

Eerder dit jaar werd Apple ook aangeklaagd door Krafton, de ontwikkelaar van onder andere PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG. Het bedrijf beweert dat de mobiele games Free Fire en Free Fire Max hun game kopiëren. Daarom slepen ze Apple, Google en de ontwikkelaar van de games, Garena, voor de rechter. Apple en Google worden aangeklaagd omdat zij de games uitgeven op de App Store en Play Store.

Populair Nieuws