'Real Steel serie in ontwikkeling voor Disney+'

News
maandag, 17 januari 2022 om 9:00
real steel imdb kloptf1642165023
Real Steel krijgt mogelijk een nieuwe serie op Disney+. De serie verkeert in een vroeg stadium. Er is dan ook nog niets bekend over het verhaal of een potentiële releasedatum.
Volgens Variety is de serie momenteel nog in een vroeg stadium bij Disney+. Real Steel is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2011. Omdat het project zich nog in de beginfase zou bevinden is er nog geen schrijver aan het project verbonden. Het is dan ook nog niet duidelijk welke kant het verhaal op zal gaan. De serie zou verder kunnen gaan waar de film stopte, maar een nieuw verhaal in dezelfde omgeving is uiteraard ook mogelijk.
Shawn Levy, de Regisseur van de film, doet in ieder geval wel mee aan de nieuwe serie. Hij zal uitvoerend producent zijn samen met Robert Zemeckis en Jack Rapke van Compari Entertainment. Ook Jacqueline Levine, Susan Montford en Don Murphy werken mee aan de serie. Op Jacqueline Levine na werkten al deze mensen ook aan de originele Real Steel-film.

Waar gaat Real Steel over?

Real Steel gaat over een toekomst waarin boksen hoe wij het kennen niet meer bestaat. Menselijke boksers zijn vervangen door grote robots die (overigens niet zelfstandig) toetreden tot de ring.
Hugh Jackman speelt de hoofdrol van een voormalig professioneel bokser die samen met zijn zoon (met wie hij aanvankelijk geen hechte band heeft) een robot van de schroothoop haalt en verandert in een ware vechtmachine.
Hoewel de film in 2011 wisselend werd ontvangen deed hij het financieel goed. De film werd bovendien genomineerd voor de Oscar voor beste visuele effecten. Die effecten zouden tegenover de huidige standaard misschien tegenvallen, maar in 2011 waren ze een geweldige prestatie.
De film creëerde een verhaal en wereld waar veel mogelijkheden in zijn. Het underdog gevoel was sterk aanwezig in het verhaal. Of de nieuwe serie hetzelfde underdog gevoel zal vasthouden, of kiest voor een andere emotionele insteek, zal met de tijd moeten blijken.