Rangers geïnteresseerd in AZ-trainer Pascal Jansen

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 11:30
Rangers FC overweegt Pascal Jansen als mogelijke opvolger voor de ontslagen manager Michael Beale, aldus berichtgeving in de Schotse krant The Daily Record. Ondanks de indrukwekkende seizoensstart van AZ, lijkt Jansen open te staan voor een overstap naar Rangers.
Het ontslag van Michael Beale bij Rangers volgde nadat het team voor de derde keer verloor in de competitie. Steven Davis zal voorlopig fungeren als interim-coach, maar hij beschikt niet over een UEFA-licentie, wat betekent dat hij geen Europese wedstrijden voor zijn team mag coachen. Rangers staat momenteel op de derde plaats in de Schotse Premiership en loopt al zeven punten achter op koploper Celtic.
Na het ontslag van Beale had Rangers verschillende kandidaten op het oog, waaronder Pascal Jansen van AZ, evenals Graham Potter, Kjetil Knutsen en Kevin Muscat. Volgens de berichtgeving heeft Potter de baan naar verluidt al afgewezen, waardoor Jansen één van de laatste drie overgebleven kandidaten is. Ondanks het sterke begin van AZ lijkt Jansen niet onwelwillend te staan tegenover de functie bij Rangers.

Slecht nieuws voor AZ?

Het is een interessante ontwikkeling in het voetbalwereldje, waar managers en coaches vaak van club wisselen. De keuze van Jansen, als hij Rangers zou accepteren, zou kunnen leiden tot verdere verschuivingen binnen de trainersstaf en strategische aanpassingen voor zowel AZ als Rangers. Voetbal blijft een dynamische sport waarin verrassingen nooit ver weg zijn, en deze mogelijke overgang zou daar zeker een voorbeeld van kunnen zijn. Het is nu afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt en of Jansen daadwerkelijk de overstap naar Rangers zal maken.