Rainbow Six Siege Operation Steel Wave onthuld

  Ubisoft heeft nieuwe content van Rainbow Six Siege Operation Steel Wave onthuld. Naast twee nieuwe operators zal de tactische shooter ook een vernieuwde versie van de map House krijgen en meer opties voor customisation.

  Ubisoft kondigde afgelopen vrijdag met een cinematische teaser al twee nieuwe operators aan voor het tweede seizoen van Rainbow Six Siege Year 5, Ace en Melusi. Behalve hun uiterlijk en wat hints over hun achtergrond was nog niet bekend gemaakt wat ze aan Team Rainbow zouden toevoegen. Inmiddels is de teaser opgevolgd door een uitgebreidere video die veel opheldert. Wij zijn daarnaast vorige week al zelf met de content aan de slag gegaan, dus duiken er meteen in.


  Nieuwe operators Rainbow Six Siege Operation Steel Wave

  Allereerst de twee operators: Ace en Melusi. Deze attacker en defender kunnen de huidige meta weer flink opschudden met hun unieke vaardigheden en gadgets. Ze brengen het totaal aantal kiesbare personages bovendien naar 56, de rekruut natuurlijk niet meegerekend.

  Ace

  Havard Haugland, oftewel Ace, komt uit de Noorse task force Nighthaven. Zijn wapens zijn de AK-12, die Fuze ook gebruikt, de M1014 shotgun en een P9 handpistool. Hij heeft daarnaast een doorbraakexplosief en een rookgranaat.

  Ace heeft als gadget de S.E.L.M.A. Aqua Breacher, waarmee hij zowel gewone als verstevigde muren kan opblazen. Hij krijgt dus min of meer dezelfde rol als operators Thermite, Hibana en in mindere mate Maverick. Zijn toevoeging geeft aanvallers de kans om door nog meer verstevigde muren te breken en het team vanuit meer hoeken aan te vallen. Handig voor plekken als de garage in House bijvoorbeeld.

  Melusi

  De 32-jarige Melusi komt bij Team Rainbow vanuit de Afrikaanse Inkaba Task Force, waar ze ranger was en wilde dieren tegen stropers beschermde. Ze draagt een T-5 SMG of een Super 90 shotgun, een RG15 pistool als secundair wapen en beschikt over een mobiel schild of een impactgranaat.

  Naast deze uitrusting heeft ze een gadget genaamd Banshee waarmee ze de positie van vijanden kan weggeven. Melusi heeft namelijk meerdere sonische sensoren die ze op muren of vloeren kan plaatsen. Deze geven een hoorbaar signaal af zodra er vijanden in de buurt zijn. De sensoren gaan niet kapot door erop te schieten, maar wel door ze stuk te slaan. Ze heeft hierdoor waarschijnlijk een meer ondersteunende rol binnen de squad.

  Gerenoveerde versie van House

  De map House behoort tot de oudste maps in Rainbow Six Siege. Sterker, de E3 trailer uit 2014 speelde zich af in deze map. Destijds zaten er nog twintig operators in de game, maar door de jaren heen is dat aantal bijna verdrievoudigd. Het betekent veel meer mogelijkheden om een omgeving te verdedigen of binnen te dringen, maar helaas ook dat een aantal van de oudere maps niet langer even gebalanceerd zijn als in het begin.

  Dit geldt ook voor House en daarom heeft Ubisoft besloten de map eens flink op te poetsen. Tijdens onze speelsessie ontdekten we veel verschillen tussen de oude en de nieuwe versie. Het huis is na al die jaren niet meer in aanbouw, de kamers waaraan nog gewerkt moest worden zijn eindelijk klaar. Zo is op de bovenste verdieping de meisjesslaapkamer erg veranderd en loopt er nu een extra gang naar toe vanuit de badkamer. Naast de overige slaapkamers zijn ook een extra ruimten gekomen, het huis is op de begane grond een studio rijker geworden en ook de garage op de onderste verdieping is uitgebreid.

  De nieuwe lay-out zal voor degenen die House veel hebben gespeeld even wennen zijn, maar de potjes zijn er wel een stuk spannender door. De map werd door veel spelers als te klein en te simpel bevonden, maar dat gaat dus nu niet langer op. Het is qua omvang nog steeds een van de kleinere maps in de game, maar de verbouwing heeft letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren geopend voor zowel aanvallers als verdedigers. Je zal House alleen niet tegenkomen wanneer je ranked matches speelt, want het blijft een pure casual map.

  Meer customisation

  Een van de leuke dingen aan Rainbow Six Siege is dat je jouw operator een persoonlijk tintje kan geven door hem een ander pak, masker of camo voor je wapen te geven. Dit werd met elk seizoen steeds uitgebreider. Tot nu toe was het mogelijk om verschillende attachments op de wapens te zetten, maar kreeg het hele wapen één camo. Daar komt nu verandering in.

  Met Operation Steel Wave is het ook mogelijk om per attachment een andere camo te kiezen, wat ineens veel meer vrijheid geeft en voor gevarieerde wapens moet zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld de vertical grip een ander kleurtje geven dan de scope, of de rest van het wapen. Elke speler zal daardoor weer een compleet ander wapen bij zich dragen. Customisation hoort bij Rainbow Six Siege en Ubisoft omarmt dat idee op deze manier meer dan ooit.

  Naast de nieuwe content zijn er met deze update ook weer enkele verbeteringen voor de balans. Amaru heeft bijvoorbeeld een buff gekregen waardoor haar grijphaak pas later te horen is en ze dus meer verrast als ze een raam binnenspringt. Operation Steel Wave trapt alweer het tweede seizoen van Year 5 af. Wat vindt jij van de nieuwe DLC? Ga jij de game (weer) spelen na het zien van de trailer en het lezen over de aankomende content?

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.