HBO en Scener gaan samenwerken (maar heeft één groot nadeel)

  HBO heeft aangekondigd met Scener samen te werken, een app die het mogelijk maakt om films en series samen met vrienden en familie te kijken. Gezien je wegens het coronavirus je huis minimaal mag verlaten, kun je op deze manier toch samen van de televisie genieten. De app heet Scener en is gemakkelijk te installeren.

  Via Google Chrome kun je de extensie van Scener toevoegen aan je browser waarna het mogelijk is om samen met anderen films of series te kijken. Via Scener kun je met maximaal 20 personen (een aantal dat in de toekomst nog uitgebreid zal worden) gelijktijdig films en series kijken via bijvoorbeeld Netflix en HBO.

  Het grote verschil is dat HBO een officiële samenwerking met Scener is aangegaan. Hierdoor moet de ondersteuning een stuk gemakkelijker worden. De extensie is sinds de opkomst van het coronavirus enorm populair gebleken onder filmliefhebbers, omdat ze hierdoor toch nog het gevoel hebben alsof ze met vrienden een filmpje kunnen pakken.

  In de praktijk ziet de samenwerking er in Nederland iets anders uit dan in andere landen. HBO valt officieel onder het Movies & Series-pakket van provider Ziggo en is niet meer als apart kanaal te vinden. Je kunt daardoor niet inloggen bij HBO Go of HBO Now, terwijl dit wel een vereiste is voor Scener in de Verenigde Staten.

  Hierdoor kun je in Nederland alsnog niet via Scener samen naar series kijken van HBO. Netflix-intergratie werkt daarentegen wel gewoon naar behoren, maar daarvoor kun je natuurlijk ook Netflix Party gebruiken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.