Toekomstige PS5-update voegt VRR toe

News
woensdag, 25 november 2020 om 9:30
ps5 juegos lanzamientof1597223068
Door te kijken naar het PlayStation 5 FAQ kunnen we constateren dat Sony in de toekomst een PS5 update, waar VRR ondersteuning mee zal komen. Door de update kunnen geschikte televisies hun refresh rate aanpassen aan de game die je aan het spelen bent. Dit zorgt voor nog soepelere beelden.

PS5 VRR werkt niet op alle tv's

VRR staat voor Variable Refresh Rate. Door deze technologie past een tv zijn refresh rate aan aan de game die jij aan het spelen bent. Zo maakt het eigenlijk niet meer uit welke game je speelt, je zult altijd een soepele en stabiele framerate krijgen. Helaas zal de feature van de PS5 update niet voor iedereen beschikbaar zijn. Jouw tv moet namelijk niet alleen VRR ondersteunen, nee, er is ook een HDMI 2.1-poort nodig om hier gebruik van te maken. Zoals we allemaal weten is HDMI 2.1 nog een vrij nieuwe techniek, die we niet op een groot aantal tv's zien. De modellen die dit wel hebben zijn vaak zeer prijzig.
Naast de ondersteuning voor de tv moet de game, volgens Sony, VRR ook ondersteunen. Het ligt dus ook aan de ontwikkelaar of zij hier gebruik van gaan maken.
ps5 perifericosf1607607511

Is mijn tv geschikt voor de PS5 update met VRR?

Er bestaat een grote kans dat jouw huidige tv niet voldoet aan de eisen die de PS5 stelt. Daarom is dit het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe kijkdoos. Tijdens Black Friday 2020 kun je namelijk een tv scoren met een aardige aanbieding.
Als we kijken naar tv's die HDMI 2.1 én VRR ondersteunen dan komen we het goedkoopste uit bij Samsung. Haar QLED-modellen uit 2020 ondersteunen namelijk allemaal (Behalve de Q60T) HDMI 2.1 en VRR. Heb je liever een OLED-scherm? Kijk dan naar de iets duurdere LG CX6. Dit is de beste tv die je kunt kopen voor de PS5, maar dat komt ook wel met een prijskaartje.

Populair Nieuws