Assassin's Creed Valhalla minigame Orlog komt fysiek uit

News
woensdag, 25 november 2020 om 8:45
assassins creed valhalla orlog setupf1606289675
Orlog. De minigame met dobbelstenen uit Assassin's Creed Valhalla heeft ongetwijfeld al menig speler uren bezig gehouden. Ben jij ook een fan van Orlog? Dan mag je in je handjes knijpen, want er komt een fysieke versie van het dobbelspel aan!
Je kon er eigenlijk wel op wachten dat het zou gaan gebeuren. Orlog is namelijk een verslavend dobbelspel in Assassin's Creed Valhalla, waar je jezelf zomaar uren in kunt verliezen als je even geen schedels inslaat. Ubisoft heeft de handen ineen geslagen met PureArts, die Orlog volgend jaar fysiek op de markt zal brengen. Vanaf 2021 kunnen we dus fysiek dobbelen en elkaar met bijlen en pijl en boog aanvallen in het tactische spelletje.
Hoe de fysieke versie van Orlog er precies uit komt te zien, is nog onbekend, maar dat de regels hetzelfde zullen zijn als in de videogame weten we wel al. In Orlog dobbelt elke speler met zes dobbelstenen in drie beurten. Telkens mogen er stenen aan de kant gelegd worden die uiteindelijk de aanval, verdediging en dergelijke zullen vormen. Daarnaast kan er een goddelijke kracht aangeroepen worden voor sterkere aanvallen of betere verdediging. Het doel is uiteindelijk om alle health-tokens van de tegenstander weg te nemen.

Orlog in Valhalla de equivalent van Gwent in The Witcher

In Assassin's Creed Valhalla is Orlog op verschillende plekken speelbaar, waardoor onder andere informatie ingewonnen kan worden. De minigame kan het beste vergeleken worden met Gwent in The Witcher III: Wild Hunt. In die game kun je namelijk overal de kaartgame Gwent spelen, waarmee je naast al het brute geweld de afwisseling van een tactisch spelletje krijgt. Gwent is uiteindelijk uitgegroeid tot een hele eigen game die CD Projekt Red uitgebracht heeft voor onder andere PC en mobiele apparaten.