PS5-update verbetert systeemprestaties

News
donderdag, 26 november 2020 om 9:30
playstation 5 8f1603819759
De PlayStation 5 is voorzien van een nieuwe PS5-update. De update is niet voorzien door een lijst met verbeteringen. In plaats daarvan moeten we het doen met de melding 'verbetert systeemprestaties'.
De update is 886 MB groot en zal vanzelf beginnen met downloaden zodra je de PS5 opstart. Hij kan ook handmatig gestart worden via het Instellingen-menu van de PlayStation 5. Door de summiere melding bij de update is het niet bekend wat deze precies verhelpt. PS5-eigenaren mogen hopen op het verhelpen van de crashes die de console sinds de launch teisteren. Tijdens het spelen en in de rustmodus van de PS5 wil deze bij sommige gebruikers namelijk nogal eens vastlopen.

PS5-update volgt snel na de vorige

De update volgt behoorlijk snel na de vorige. Die PS5-update werd vorige week nog uitgerold en verhielp onder andere een bug in de downloadwachtrij. De console is sinds het uitrollen van deze update vrij van dit soort problemen, waardoor er ongestoord verder gespeeld kan worden.
Bij deze update gaf Sony ook geen releasenotes, maar later bleek het om de problemen rondom crashes te gaan. Of van deze update nog bekendgemaakt wordt waar de pleisters geplakt worden, is niet bekend.