Microsoft werkt aan een Xbox-app voor gamestreaming naar TV

News
donderdag, 26 november 2020 om 8:45
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Microsoft heeft flinke plannen voor de toekomst. Waar de Xbox Series X/S nog maar net uit is, wordt er al aan een Xbox-app gewerkt. Deze moet het mogelijk maken om games op je TV te streamen.
Dat meldt Phil Spencer, hoofd van Xbox, in een The Verge Podcast. Spencer meldt dat de app al in een gevorderd stadium is en dat er waarschijnlijk binnen het komende jaar meer voorbij komt over de Xbox-app voor TV. Gamestreaming is niet nieuw voor Microsoft. De consolegigant heeft al een app voor smartphones, waardoor je games kunt streamen naar je mobiele telefoon. Hierdoor kun je ook onderweg van je games genieten.
Of de app ook al binnen een jaar te gebruiken is, wist Spencer niet te onthullen. Daarbij meldde hij niks over wat voor games er straks op je TV te spelen zijn via de dienst. De plannen klinken in elk geval veelbelovend.
Spencer liet zich in het gesprek ook uit over het verloop van de pre-orders rondom de Xbox Series X/S en de PS5. Hij betreurt hoe deze zijn verlopen en denkt dat er nagedacht moet worden over een nieuw reserveringssysteem voor komende consoles.

De Xbox-app voor gaat consoles waarschijnlijk niet vervangen

Waar Spencer het momenteel over de plannen van de Xbox-app voor TV's heeft, meldde hij in eerdere interviews nog dat hij van mening was dat streaming consoles nog lang niet zullen vervangen. Of zijn mening daarin veranderd is, liet hij niet weten in de podcast van The Verge. Deze interviews komen al uit 2018 en inmiddels zijn er flinke sprongen gemaakt op het gebied van techniek.