PS5 Pro krijgt mogelijk dubbele GPU

News
maandag, 07 december 2020 om 11:00
ps5 liggendf1653392944
Uit een nieuw patent dat door T3 gevonden is, zou Sony voor de PS5 Pro werken aan een console die een dubbele GPU ondersteund. Het patent beschrijft een console die twee grafische kaarten zou ondersteunen. Daarmee zou de PlayStation 5 Pro vergelijkbaar zijn met een sterke gaming-PC.
Het document leest als volgt:

"In a multi-GPU simulation environment, frame buffer management may be implemented by multiple GPUs rendering respective frames of video, or by rendering respective portions of each frame of video. One of the GPUs controls HDMI frame output by virtue of receiving frame information from the other GPU(s) and reading out complete frames through a physically connected HDMI output port. Or, the outputs of the GPUs can be multiplexed together."

playstation 5 dualsense ps5f1604590637

Stabiele next-gen ervaring op PS5 Pro

In het patent wordt gesteld dat de eerste grafische kaart van het systeem grotendeels voor de mooie beelden moet zorgen, terwijl de tweede kaart aanvullend ingezet wordt om het beeld in de bedoelde resolutie te draaien. De PS5 Pro zou hierdoor in theorie een resolutie van 4K in combinatie met 120 frames per seconden kunnen draaien. Voor de huidige PlayStation 5 en Xbox Series X kan dit ook al bereikt worden, maar wel in mindere mate.
Natuurlijk gaat het hier wel om een patent en dus is het maar de vraag of Sony daadwerkelijk met deze techniek aan de slag gaat voor de PS5 Pro. In het verleden bleken patenten voor de PlayStation 5 meerdere keren te kloppen, maar niet altijd. Neem het bericht voor nu dan ook met een korreltje zout.

Populair Nieuws