Call of Duty serie heeft 3 miljard dollar verdiend in één jaar

News
maandag, 07 december 2020 om 10:30
call of duty warzonef1583833409
De laatste jaren weet spelontwikkelaar Activision flink te scoren met de Call of Duty spellenreeks. Met grote regelmaat komt er een nieuwe Call of Duty game uit, en ook dit jaar is het weer raak met Call of Duty: Black Ops Cold War. Maar er is ook goed nieuws voor Activision zelf, want de ontwikkelaar heeft met Call of Duty in afgelopen 12 maanden een opbrengst van 3 miljard dollar bij elkaar verdiend.

Ruim 200 miljoen spelers

Eind vorige week bracht de ontwikkelaar dit grootse nieuws naar buiten. Wat het allemaal nog bijzonderder maakt is dat dat de opbrengst van Call of Duty nog nooit zo hoog is geweest. 3 miljard opbrengst is immers ook geen bedrag dat zomaar komt aanwaaien, maar het wordt allemaal wel iets verklaarbaarder als je nagaat dat er afgelopen jaar ruim 200 miljoen mensen Call of Duty hebben gespeeld.
De vraag is alleen wel, hoelang blijft dit record staan? Met het oog op de feestdagen die nog moeten komen en de release van Call of Duty: Black Ops Cold War zal Activision de komende periode ongetwijfeld ook weer een hoop verdienen.

Het succes van Call of Duty

De Call of Duty spellenreeks begon alweer in 2003 met de game Call of Duty. Vervolgens verscheen in 2005 Call of Duty 2, in 2006 Call of Duty 3 en in 2007 Call of Duty 4: Modern Warfare. Inmiddels zijn we dit jaar met Cal of Duty: Black Ops Cold War alweer bij het achttiende Call of Duty spel aangekomen, maar de populariteit lijkt nog lang niet afgenomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties