PS5 moet de beste plek voor multiplatformgames zijn

News
zondag, 05 maart 2023 om 11:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
De PS5 versie van een multiplatformgame moet de beste versie worden die beschikbaar is. Zo maakt het hoofd van third-party portfolio's en aquisaties bij PlaytStation, Shawne Benson, bekend. In gesprek met GamesIndustry.biz stelt Benson dat de PlayStation 5 de beste plek moet worden om te gamen.
PlayStation heeft zich sinds de PlayStation 4-generatie ontpopt tot marktleider als het aankomt op console gaming, maar wil daar nog meer domineren. Zo blijkt uit het interview met Benson. Het hoofd van de third-party portfolio's wil er namelijk voor zorgen dat multiplatformgames een stukje beter draaien op het platform van Sony.

Technologie beter gebruiken

Dit wil de topman doen door third-parties aan te sporen om de exclusieve features van de PlayStation 5 te gebruiken, zoals de adaptive triggers en de haptische feedback. Benson: "Het gaat minder om exclusiviteit en meer om het kijken naar de technologie die ze [partners, red] kunnen gebruiken om de PS5 te laten stralen. Er is veel wat we kunnen doen qua marketing op die manier en dat is waar we de focus op leggen bij sommige multiplatformgames."
Het recent verschenen Hogwarts Legacy is hier een voorbeeld van. Waar de PS5-versie een exclusieve missie kreeg, is dat niet de enige manier waarop de game anders is dan de PC en Xbox-versies. Ook is de game voorzien van speciale functionaliteit in de trekkers.

Populair Nieuws