Deze populaire MMORPG is nu gratis te spelen

News
zondag, 05 maart 2023 om 11:30
black desert online 5f1603131746
Als er één ding is waar Nederlanders van houden, dan is het wel het woord ‘gratis’. We hebben dan ook goed nieuws voor je: er wordt een MMORPG gratis weggegeven.
Ontwikkelaar Pearl Abyss is in een gulle bui: de MMORPG Black Desert Online wordt tijdelijk gratis weggegeven op Steam en de officiële website van de game. Het gaat om de Traveler Edition van de game, maar ook de andere edities van de game zijn nu met korting te scoren. De Explorer Edition is nu 12 in plaats van 40 euro, de Conqueror Edition 27 in plaats van 90 euro. Let op: je kan maar één pakket per account kopen.
De sale duurt tot en met donderdag 8 maart. Op Steam wordt er ook een tijd aangegeven, namelijk 19:00 Nederlandse tijd. Op de website van Black Desert Online zelf staat geen tijd. Om er zeker van te zijn dat je van de sale profiteert kun je het beste de tijd van Steam aanhouden.

Waar gaat de MMORPG Black Desert Online over?

Black Desert Online draait om een conflict tussen twee rivaliserende naties: de materialistische Republiek Calpheon en het spirituele koninkrijk Valencia. Lang geleden heerste er vrede in de vier belangrijkste gebieden, Calpheon, Serendia, Balenos en Mediah, maar dit veranderde toen de Black Death verspreid werd via kooplieden uit Valencia. Velen stierven aan de pest, terwijl anderen verbannen werden wegens paranoia rondom de Black Death. Uiteindelijk sloten de drie van de belangrijkste gebieden een alliantie, die een 30-jarige oorlog begon.
Vooral Mediah profiteerde van deze oorlog, door zwarte stenen te oogsten en deze aan de anderen te verhandelen. Na de oorlog begon de alliantie langzaam weer handel te drijven met Valencia, maar er ontstonden spanningen toen de andere gebieden het belang van de zwarte stenen ontdekten. Calpheon, die zelf geen zwarte stenen had, stal deze van de rest. Dit zorgde voor verdere conflicten met Valencia, die juist veel zwarte stenen heeft.