PS5-games hebben geen VR-functionaliteit

News
maandag, 02 november 2020 om 12:30
xgn google image
Liefhebbers die een PlayStation 5 hebben besteld of op het punt stonden dit te gaan doen, zullen misschien nog wel een keer achter de oren krabben. Vrij recent maakte Ubisoft al bekend dat een aantal van haar games niet backwards compatible zijn met de PS5. Nu is ook nog bekend geworden dat de PS5 nieuwe PSVR-games niet kan draaien als het om de PS5-versie van de game gaat.

Welke games krijgen hier last van?

Goed dit klinkt misschien een beetje vaag, dus laten we het iets concreter maken. Als je de PS5-versie van Hitman 3 koopt, zal deze geen PSVR-ondersteuning hebben. Hetzelfde geldt voor de PS5-versie van No Man Sky. Reden is namelijk dat de PlayStation 5 de VR-headset registreert als een backwards compatible-apparaat.
Gebruikers die Hitman 3 in VR willen spelen, zullen dan ook de PS4-versie van de game moeten halen. Deze versie heeft namelijk wel de VR-modus. Gezien de game backwards compatible is, kun je de game alsnog in VR spelen op de PlayStation 5, maar moet je dus wel een omweg gebruiken. Sony geeft aan dat er voor PS5-games ook nog geen VR-functies zijn aangekondigd.
hitman 3f1591960567

Deze maand komt hij eindelijk

Het nieuwste vlaggenschip van Sony qua gaming, de PlayStation 5 komt deze maand eindelijk in de schappen (die bij XGN trouwens al een tijdje binnen is). Vanaf donderdag 19 november kun jij de vijfde generatie PlayStation in huis hebben. Bij aanschaf kun je kiezen uit twee varianten. De goedkopere van 400 euro zonder disc tray. Of de duurdere versie met disc tray van 500 euro.