PS5 game Quantum Error lijkt op DOOM 3 en Dead Space

News
woensdag, 29 april 2020 om 9:00
quantum errorf1585564310
Onlangs voegde Quantum Error zich bij de eerste onthulde games voor de PlayStation 5. Ontwikkelaar TeamKill Media had bij de onthulling nog weinig te melden over de gameplay. In een interview met GamingBolt spreekt de ontwikkelaar nu over invloeden vanuit DOOM 3 en Dead Space.
TeamKill omschrijft Quantum Error als een first-person shooter met een wat lager tempo, zoals DOOM 3 en Dead Space. Het schieten wordt afgewisseld met puzzels die draaien om de brandweer-vaardigheden van het speelbare personage. Er wordt gedacht aan het openbreken van deuren, explosiegevaar wanneer een kamer slecht geventileerd is en beheer van je zuurstofvoorraad.

Balans tussen actie en horror

De game wordt in de eerste plaats een shooter en het zijn die mechanics die voor TeamKill voorop staan. De horror-aspecten van de game komen voornamelijk uit de atmosfeer. Er zal niet sterk geleund worden op jumpscares of andere evenementen die volgens een draaiboek lopen.
Quantum Error is in ontwikkeling voor zowel de PS5 als de PS4. Wanneer de game uit moet komen is nog niet bekend, maar de dubbele release suggereert dat het relatief snel na de lancering van de PlayStation 5 zal zijn.

Populair Nieuws