Persona 6 is in ontwikkeling; moet Persona 5 overstijgen

News
woensdag, 14 juli 2021 om 11:30
persona 5 royal 1 1280x720f1608736595
Dankzij een nieuwe vacature van Atlus is bevestigd dat Persona 6 in ontwikkeling is bij de studio. Uit de vacature blijkt dat de verwachtingen voor de game groot zijn, want het doel is volgens regisseur Naoto Hiraoka om Persona 5 te overstijgen. Om dit te doen moet de studio alleen wel uitbreiden.
Nadat gisteren een update op de website van Persona werd geplaatst met een teaser rondom nieuwe aankondigingen voor het 25-jarig bestaan van de game, lijkt de eerste daarvan nu gelekt te zijn. Het bestaan van Persona 6 is namelijk vroegtijdig uit de doeken gedaan via een vacature voor de nieuwe game. Bij Atlus, de studio achter de bekroonde reeks, wordt namelijk uitgebreid voor het volgende deel.
In één van de interviews van de vacature die beschrijft hoe het is om bij het bedrijf te werken, maakt Hiraoka het bestaan van de game duidelijk. Hij stelt:

"Dankzij de steun die we voor Persona 5 hebben gekregen hebben we het gevoel gekregen alsof we iets bereikt hebben. We kunnen daar alleen niet stoppen. Toen we Persona 4 maakten, was er het gevoeld dat we Persona 3 moesten overstijgen. Nu moeten we een 6 creëren die 5 overstijgt. Het is alleen moeilijk om dat met onze huidige staf te doen. Ik zou graag dit hoge doel willen bereiken met iedereen die via deze vacature aan wil sluiten. Deze werkplek is perfect voor iedereen die een creatieve uitdaging zoekt als het aankomt op het creëren van games."

persona 5 the royal

Persona 6 ontwikkeling bevestigd, maar nog geen officiële onthulling

Hoewel het nu duidelijk is dat de game daadwerkelijk in ontwikkeling is, weet nog niemand wanneer de game precies moet verschijnen. Het is zelfs onduidelijk hoe ver de ontwikkeling van de game precies is op dit moment. Over een releasedatum wordt nu dan ook zeker nog niet gesproken. Tevens is het onbekend wanneer Atlus de game daadwerkelijk uit de doeken doet via een officiële aankondiging. Er komen wel zeven Persona aankondigingen aan rondom het 25-jarig bestaan binnenkort, maar dat wil nog niet zeggen dat we de game direct daar gaan zien.
De laatste game in de serie was Persona 5 Strikers eerder dit jaar. Voor deze spin-off was er natuurlijk Persona 5 Royal in 2020. Dit is een uitgebreidere versie met nieuwe content van Persona 5 uit 2017.

Populair Nieuws