PS5 heeft handige functie voor gratis PS Plus games

News
woensdag, 15 juni 2022 om 15:00
playstation plus newf1655289162
Het duurt niet lang meer voor het vernieuwde PS Plus lanceert in Nederland. In het buitenland is het al beschikbaar, waardoor we al het nodige weten over de nieuwe dienst. Zo krijgt de PS5 een handige functie voor als je graag gratis games speelt.
Met de duurdere abonnementen van het nieuwe PS Plus kun je genieten van allerlei topgames volgens een soort Game Pass-model. Games worden toegevoegd aan een bibliotheek zodat je ze zonder extra kosten bovenop je PS Plus abonnement kunt spelen. Het is natuurlijk wel lastig bij te houden wat er allemaal via PS Plus te spelen is.
Maar daar is een oplossing voor. Abonnees van PS Plus Extra en PS Plus Premium hebben namelijk gemerkt dat je PS5 het je laat weten als er een game die je wil spelen aan de dienst wordt toegevoegd. Dat weet de console natuurlijk niet zomaar: de notificaties krijg je voor games die op je verlanglijst staan in de PlayStation Store.
Het gaat hier zoals je misschien weet niet om een totaal nieuwe, nog nooit eerder vertoonde functie. Je kreeg al notificaties als een game die op je verlanglijst stond in de aanbieding was in de PlayStation Store. Toch is het een welkome verrassing dat je ook op de hoogte wordt gesteld als je de game gratis kunt spelen.

Wat kun je spelen met PS Plus Extra en Premium?

Het vernieuwde PS Plus lanceert in Nederland op 22 juni met drie abonnementsvormen. Met PS Plus Essential kun je online spelen en maandelijks een paar gratis games claimen (waar je overigens geen notificatie van krijgt). Met Extra krijg je toegang tot een bibliotheek van PS4 en PS5-games. Als je Premium neemt zijn ook de PS1, PS2, PS3 en PSP van de partij.