Eerste PS5 foto’s tonen enorme console!

News
maandag, 21 september 2020 om 13:30
playstation 5 design 1f1614092545
Voor het eerst zijn er echte afbeeldingen van de PS5 verschenen. Een Taiwanese keuringssite onthulde dit weekend als eerste echte foto’s van de PlayStation 5.
Op de afbeeldingen is te zien hoe de PS5 er horizontaal liggend uitziet. De foto’s tonen de ware grote van de PlayStation 5. Maak maar alvast wat extra ruimte, want de gloednieuwe console van Sony ziet er enorm uit. Sony liet zelf al weten dat de PS5 10,4 centimeter hoog is, 53,9 centimeter breed en 26 centimeter diep.
De afbeeldingen zijn afkomstig uit een PDF van de Taiwan’s National Communications Commission (NCC), die deze aan The Verge overhandigde. Hieronder kun je de afbeeldingen zien.

PS5 met bijgeleverde standaard

Bij de foto’s is ook de ronde standaard te aanschouwen. Hiermee kan de PS5 verticaal neergezet worden, als ie onderaan het witte gedeelte van de console wordt vastgeklikt. Deze wordt met elke PS5 bijgeleverd in de doos. Hiernaast is ook de USB-C/USB-A kabel te zien.
De standaard opslagruimte op een PS5 is 825 GB. Op zich geen kleine ruimte, maar het lijkt erop dat er niet veel games voor nodig zijn om hem vol te maken. Het geheugen kan natuurlijk uitgebreid worden, maar dat wordt dan wel een extra uitgave.
ps5 box artf1600333900

Sony biedt excuses aan voor PS5 chaos

De afgelopen dagen liepen de pre-oders van de PS5 storm. Ze werden zo snel verkocht, dat Sony excuses heeft aangeboden voor alle chaos. Bepaalde retailers krijgen een nieuwe lading PlayStation 5-consoles aangeleverd. Houd dus de verschillende retailers in de gaten, of check ons overzicht van aanbieders.
De PlayStation 5 verschijnt op donderdag 19 november. De PS5 kent een diskversie van €499 euro en een All-Digital Edition van €399 euro. Wie een pre-order heeft bemachtigd, kan alleen verder dan alleen de console kijken. Wij zetten in deze gids de beste PS5 accessoires op een rij om te pre-orderen.