PS5 DualSense patent wijst op herkenning spelers

  De PlayStation 5 krijgt een heleboel nieuwe features die spelen realistischer en aangenamer moeten maken. De DualSense controller van de PS5 helpt hier flink bij. Nu is er een patent opgedoken van een controllerfunctie die de spelers zal herkennen. Het is alleen onwaarschijnlijk dat deze het daglicht ziet.

  Het patent omschrijft een functie van de PlayStation apparaten zoals een controller en een VR bril waarbij niet meer ingelogd hoeft te worden met een wachtwoord, ongeacht op welke console spelers inloggen. De controller, bijvoorbeeld de DualSense, zal de speler herkennen en op die manier direct weten op welk profiel er ingelogd moet worden, zonder tussenkomst van allerlei vragen. Als de gebruiker de controller weglegt en een andere speler pakt deze op, dan zal de nieuwe speler ook vanzelf ingelogd worden. De oude gebruiker wordt volgens het patent uitgelogd.

  DualSense patent waarschijnlijk niet gebruikt in nieuwe controller

  De nieuwe functie waarvan niet zeker is of deze het uiteindelijk ontwerp van de DualSense controller gehaald heeft, klinkt als indrukwekkend, maar levert potentieel wel wat problemen op. Het betekent namelijk dat er niet zomaar gespeeld kan worden op het account van iemand anders. Even een stukje voor iemand halen omdat diegene vast zit zou er dus niet meer in zitten, omdat de controller vanzelf de nieuwe speler inlogt.

  Daarbij spelen de nodige privacyzorgen natuurlijk ook mee. Als een controller moet herkennen wie ermee speelt, dan moet er informatie verzameld en gedeeld worden van gebruikers die overal beschikbaar moet zijn. De kans dat het patent het uiteindelijke ontwerp heeft gehaald is dan ook behoorlijk klein. Er zijn enorme privacyrisico's aan de functie verbonden en mogelijk zelfs een ongemak voor spelers die elkaar willen helpen. Daarnaast lijkt het patent pas ingediend in februari van dit jaar, wat het nog onwaarschijnlijker maakt dat het daadwerkelijk in de controllers komt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.