PS5 backwards compatible met alle PlayStation games?

  Het gonst van de geruchten rondom de Xbox Series X en de PlayStation 5. Iedereen speculeert er lekker op los. Zo komt Youtuber HipHopGamer nu met het gerucht dat de PlayStation 5 wel een hele uitgebreide backwards compatibility functie krijgt.

  We weten al een heleboel over de PlayStation 5 features. Het was bijvoorbeeld al bekend dat de console backwards compatible zou worden. Volgens HipHopGamer gaat dit niet alleen om PlayStation 4 titels. De console zou namelijk veel uitgebreider functionaliteit voor oude games krijgen.

  De streamer maakt dit bekend op zijn YouTube kanaal. Hij meldt in zijn stream dat er niet alleen PS4 titels te spelen zullen zijn, maar dat alle PlayStation titels tot aan de PlayStation 1 te spelen zullen zijn. Dit gerucht komt overeen met andere zogeheten insiders die tevens claimen dat alle generaties van PlayStation speelbaar zijn op de PS5.

  PS5 backwards compatible door remastering engine

  De functie zou op de PlayStation 5 mogelijk worden door het gebruik van een remastering engine. Deze engine gaat er volgens HipHopGamer niet alleen voor zorgen dat de games speelbaar zijn. De grafische kant van de games zou door de engine ook nog eens verbeterd worden.

  Een dergelijke functie was al beschikbaar voor de PlayStation 3 die PS2 spellen ondersteunde. Of deze daadwerkelijk naar de nieuwe console van Sony komt, is nog maar afwachten. Sony zelf heeft namelijk nog niets bevestigd. Wat denken jullie van dit gerucht. Is het een feit of krijgen we hier een fabeltje voorgeschoteld?

  Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.