Gaat SEGA een nieuwe console aankondigen op 4 juni?

News
dinsdag, 02 juni 2020 om 9:00
sega 60th ann site 03 25 20f1591081250
SEGA wordt dit jaar 60 en dat wordt gevierd. Op 4 juni zal er een wereldwijde onthulling plaatsvinden in het Japanse blad Famitsu. De onthulling zou op het niveau zijn van de PlayStation 5 aankondiging en daarmee de gamewereld op zijn kop zetten. Dat wist de Japanse techjournalist Zenji Nishikawa te melden in een YouTube stream.
Nishikawa vertelde tijdens de stream dat hij een scoop heeft van een grote aankondiging vanuit SEGA. Zijn scoop zal hij bekend maken in de column die hij in Famitsu heeft en wordt bekend gemaakt in de editie van 4 juni. Volgens Nishikawa gaat SEGA met dit nieuws de gamewereld flink omver blazen. Het nieuws van SEGA zou daarbij een wereldpremière zijn die niemand aan ziet komen.
De opmerking van de techjournalist heeft de geruchtenmolen een flinke draai gegeven. SEGA is van oorsprong een consolemaker die ooit de strijd met Nintendo aan ging. Na consoles als de SEGA Mega Drive, Saturn en de Dreamcast is SEGA overgegaan naar het maken van games als third party ontwikkelaar. Fans hoopten nog op een Dreamcast 2, maar die kwam nooit. Nu wordt er volop gespeculeerd dat een nieuwe console toch nog een feit wordt.

Geruchten stevenen op onthulling af

Nishikawa gaf aan dat het in ieder geval niet de Dreamcast 2 wordt. Dit gerucht wordt gesterkt door het exclusieve nieuws dat Nishikawa ooit had over de PlayStation 5 in Wired en het feit dat hij meldt dat dit nieuws minstens net zo groot is. SEGA viert haar verjaardag op 3 juni, waarvoor al een tijdje geleden de marketing campagne begonnen is in Japan.
De campagneslogan is ‘GO SEGA’ en onderdeel van de campagne is een melding van directeur Haruki Satomi waarin hij aangeeft dat SEGA alle obstakels moet overwinnen en plant om de passie van de SEGA Group naar de hele wereld te brengen. Daarbij is een nieuwe website gelanceerd met een nieuwe website rondom karakter SEGA Shiro gelanceerd. Daarop zijn momenteel twee afleveringen rondom het karakter te zien met als titel ‘Uiterlijk’ en ‘Geheim’.
Of dit de opbouw naar een console is, zullen we op 4 juni horen. Gezien Sony op 4 juni geen onthulling van de PlayStation 5 doet, zullen alle ogen gericht zijn op SEGA.

Populair Nieuws