PS4 exclusives worden mogelijk uitgesteld door coronavirus

  Ondanks dat Sony eerder dit weekend nog bevestiging gaf over de PS5 release, lijkt ditzelfde niet op te gaan voor de PS4 exclusives die nog op de planning staan. In een officieel bericht laat het Japanse bedrijf weten dat de kans aanwezig is dat games uitgesteld gaan worden door het coronavirus.

  Door het coronavirus is het een stuk moeilijker geworden om games te ontwikkelen en ook Sony heeft hier last van. Waar hier en daar al games worden uitgesteld door het coronavirus, laat Sony weten dat deze mogelijkheid ook bestaat voor PS4 exclusives. Dit betekent dat The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima mogelijk in gevaar zijn en uitgesteld kunnen worden.

  The Last of Us Part II staat op de planning voor 29 mei en zou daarvoor eigenlijk al uitkomen op 21 februari. Ontwikkelaar Naugthy Dog gaf aan dat de oorspronkelijke datum iets te dichtbij was en dit niet haalbaar was, waardoor de game werd uitgesteld. Nu de studio vanuit huis werkt, is het nog maar de vraag of het werkschema ernstig beïnvloed wordt door het coronavirus. Bij andere ontwikkelaars zorgt het thuiswerken voor problemen, omdat de games niet goed getest kunnen worden door specialisten.

  Ghost of Tsushima moet op 25 juni verschijnen en heeft daardoor wat meer speelruimte. Het is alleen nog maar de vraag of de coronacrisis in juni is opgelost. Beide PS4 exclusives zijn nog niet "gold" gegaan, wat betekent dat de games nog niet af zijn. Voor Final Fantasy VII Remake is dit wel het geval, waardoor die releasedatum niet meer uitgesteld zal worden.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.