Google cancelt 1 april grap en doneert 716 miljoen euro voor coronavirus

  Een interne mail die in de handen is gekomen van Business Insider toont aan dat de bekende 1 aprilgrappen van Google dit jaar niet doorgaan. De traditie wordt dit jaar stopt gezet in verband met het coronavirus. De e-mail werd verstuurd door hoofd marketing Lorraine Twohill.

  Google neemt het coronavirus serieus en stopt met zijn welbekende traditie van 1 april grappen. Dit is een onverwachte stap van Google aangezien de traditie elk jaar is doorgegaan. Vorig jaar was er dan ook com.google (een omgekeerde versie van de site) en Snake op google maps. Google is dus erg groot fan van 1 april en bijbehorende grapjes, maar helaas worden die dus dit jaar dan ook op stop gezet door de pandemie. Google laat al wel weten dat dit niet het einde is van hun april grappen en dat we die volgend jaar gewoon weer kunnen verwachten.

  Onze prioriteit is op dit moment om mensen hulp te bieden, dus laten we de grappen bewaren voor april volgend jaar, die ongetwijfeld een stuk opgewekter zal zijn. We hebben de gecentraliseerde plannen voor 1 april al stopgezet, maar beseffen dat er mogelijk kleinere projecten binnen teams zijn waarvan we niets weten. Zorg ervoor dat uw teams elke grap die ze hebben gepland - intern of extern - stopzetten.

  Lorraine Twohill

  In de mail laat Lorraine Twohill ook weten dat er respect is voor iedereen die tegen het coronavirus vecht. Maar dit is niet het enige.. Google heeft namelijk ook nog 800 miljoen dollar, oftewel 716 miljoen euro, gedoneerd voor het coronavirus. Het geld wordt in fondsen gedoneerd voor de productie van medische benodigdheden zoals mondkapjes. Het bedrijf wil ook 340 miljoen dollar aan Google-advertentiekredieten verstrekken aan kleinere en middelgrote bedrijven en 250 miljoen dollar aan de World Health Organization (WHO) en andere overheidsinstanties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.