Update - PS Stars na maand downtime weer beschikbaar

News
dinsdag, 09 juli 2024 om 9:00
ps stars
Het heeft een maand geduurd, maar PS Stars, het loyaliteitsprogramma van PlayStation waarin spelers digitale collectibles en punten kunnen verdienen, is terug. De dienst is inmiddels alweer online in Azië, terwijl Europa en Amerika spoedig zullen volgen.

Update - PS Stars nu ook in Nederland weer online

Nadat de Azië regio vorige week alweer gebruik kon maken van PS Stars, is het loyalty-programma van PlayStation nu ook weer in Nederland en de rest van de Europa regio beschikbaar. In de PS app is de foutmelding verdwenen en kunnen gamers weer campagnes starten als voorheen. Dat is net op tijd: sommige campagnes lopen nog maar een dag. Wie nog snel de nodige munten en collectibles wil scoren, kan dat nog net doen voor de campagnes verlopen.
Origineel bericht:
Begin juni werden gebruikers van PS Stars plots geconfronteerd met foutmeldingen zodra ze de PS Stars-pagina in de mobiele app wilden openen. Niet veel later verdween de toegang tot PS Stars zelfs helemaal.
Hiermee was de toegang tot de Stars-campagnes, het inwisselen van punten of het incasseren van collectibles onmogelijk geworden. Normaliter kan PS Stars bereikt worden via een icoon rechtsboven in de app op mobiele telefoons, maar sinds begin juni dus niet meer.
Na een lange tijd stilte verscheen eind juni het PS Stars icoon weer in de app, maar functioneerde deze nog niet. In plaats daarvan werd een pagina getoond waarin melding werd gemaakt dat het probleem bekend was en dat er gewerkt werd aan een oplossing.
Die oplossing lijkt nu gevonden te zijn: in Azië is PS Stars inmiddels weer actief en in de overige regio's (Europa en de Verenigde Staten) is de melding aangepast naar de melding "PlayStation Stars komt binnenkort terug en wordt weer per regio uitgerold.  Bedankt voor je geduld en we kijken ernaar uit om je binnenkort opnieuw te verwelkomen."

PS Stars: munten sparen en collectibles in de vitrine

PS Stars is het loyaliteitsprogramma van PlayStation. PS4 en PS5 spelers kunnen via campagnes munten sparen en voorwerpen verzamelen voor in hun digitale glazen kabinet. Ook krijgen zij munten voor elke aankoop in de PS Store. Deze munten kunnen ingewisseld worden voor games en kortingscodes. Het PS Stars-programma is vergelijkbaar met het MS Rewards-programma van Microsoft.
Veel gebruikers van PS Stars hielden er rekening mee dat hun campagnes zouden verlopen zonder dat ze de kans zouden krijgen om die af te ronden, of dat hun aankopen niet mee zouden tellen bij het verdienen van munten. Uit de eerste berichten uit Azië, waar PS Stars dus alweer actief is, lijkt die angst onterecht is.
Op Reddit is in ieder geval één geval duidelijk waarbij een aankoop tijdens de periode van downtime gewoon de verwachte munten opgeleverd heeft. Of campagnes nu alsnog voltooid kunnen worden, is nog niet duidelijk.