Project CARS 3 release aangekondigd

News
donderdag, 04 juni 2020 om 9:00
project cars 3 1591220215273f1591252389
Terwijl we deze week veel over uitstel van onthullingen en aankondigingen horen, komt er ook zo nu en dan nieuws over iets dat wel komt. Zo is er ineens een trailer uit de garage van Slightly Mad Studios komen rollen die Project CARS 3 aankondigt. De game krijgt veel vernieuwingen en komt al in de zomer uit.
Slightly Mad Studios bracht ons voor het laatst een Project CARS game in 2017. De racesim kwam wereldwijd uit en gooide hoge ogen met haar graphics en de toffe simulatie gameplay. Daarnaast waren de nodige vernieuwingen ten opzichte van deel 1 te vinden in de game en dat lijkt voor het derde deel in de franchise, naast een grafische sprong vooruit, ook te gaan gebeuren zoals in de trailer te zien is.
Project CARS 3 zal namelijk een volledig opnieuw gebouwde carrièremodus hebben, waarbij progressie duidelijker naar voren moet komen. Zo race je jezelf naar de top in tien verschillende wagenklassen en verdien je ervaringspunten terwijl je rubber verbrandt. Daarbij kun je telkens aan nieuwe evenementen deelnemen. Als je een evenement of klasse niet tof vindt, kun je deze overslaan door met in-game geld een skip te kopen.

Veel nieuwe elementen

Project CARS 3 laat je voor het eerst flink sleutelen aan je wagen. In de franchise was dit eerder nog niet mogelijk, maar nu kun je van alles doen om de prestaties van je wagen omhoog te krikken. Onder andere een nieuwe uitlaat, wielophanging, vering en meer kunnen geselecteerd worden naast de nodige visuele upgrades zoals een likje verf, een nieuwe body kit en toffe nieuwe velgen. Hierdoor kun je je favoriete bolide veel verder meenemen door de carrièremodus dan in vorige delen. Die bolide neem je overigens niet alleen mee naar de bekende tracks uit de voorgaande games, maar ook naar nieuwe levels. Momenteel zijn er twee nieuwe levels onthuld: de straten van Shanghai en het Interlagos circuit in Sao Paulo.
Wat betreft de multiplayer modi van de game zal project CARS 3 ook het nodige gaan bieden. Er kan in de nieuwe racegame gekozen worden voor Quick Play, waarin je direct in een race gegooid wordt, voor Scheduled Events waarin je races deelneemt die de ontwikkelaar plant en voor Custom Lobbby, waarin je zelf de regels bedenkt voor een race die je vervolgens gaat rijden.
Een nieuwe modus in de game zal Rivals heten. Hierin stijg je langzaam in rang en speel je de nodige beloningen vrij. Slightly Mad Studios zal dagelijks, wekelijks en maandelijks verschillende evenementen organiseren die je flink uitdagen. Als je goed presteert op het asfalt zul je hiervoor beloond worden met een hogere plek op de ranglijst, in-game geld en ervaringspunten. Presteer je slecht, dan kun je zomaar zakken op de wereldwijde ranglijst.
Project CARS 3 staat gepland voor een release deze zomer voor PlayStation 4, PC en Xbox One. Over een release op de next gen consoles is nog niets gemeld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties