Problemen Samsung Galaxy S20 Ultra stapelen zich op

  De Samsung Galaxy S20 Ultra is het paradepaardje van de Zuid-Koreaanse fabrikant, met een camera die de concurrentie moet wegblazen. Het vlaggenschip blijkt alleen meerdere problemen te ondervinden.

  Samsung

  Met meerdere sensoren en een indrukwekkende lens is de camera van de Samsung Galaxy S20 Ultra de hoofdfocus in de reclames. Dat is pijnlijk, want dat is juist precies het punt waar Samsung verschillende problemen moet zien op te lossen. Zo waren er al autofocus-problemen, waarvan de fabrikant claimt dat er deel daarvan zijn opgelost.

  Bovenop de stapel komt nu een ander en veel groter probleem. Gebruikers op het forum van Samsung melden dat hun smartphone binnen enkele seconden oververhit wanneer ze de camera app openen. Daar komt ook nog eens een accu bij kijken die heel snel leegloopt. De problemen worden mogelijk veroorzaakt door de nieuwe Exynos-processor die in de S20-lijn geplaatst is.

  Smartphone in vuur en vlam

  Het is niet de eerste keer dat Samsung problemen heeft met oververhitting van haar duurste modellen. In 2016 kwam het bedrijf in opspraak, omdat de Galaxy Note 7 zelfs vlam kon vatten, doordat de accu veels te veel hitte genereerde. Het is voor Samsung te hopen dat de problemen met de S20-lijn niet nog groter worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.