Populairste hashtags van Twitter in 2020 onthuld

News
maandag, 07 december 2020 om 21:00
twitter logof1595593492
Jaar in, jaar uit maakt Twitter traditiegetrouw in de laatste maand van het jaar bekend wat de grootste en meeste populaire hashtags van het jaar zijn. Dit jaar is dat niet anders, want het sociale media platform heeft zojuist de populairste hashtags van 2020 uit de doeken gedaan. De hoogtepunten zetten we voor je op een rijtje.
Dat het coronavirus centraal stond op Twitter, blijkt wel uit de meest populaire hashtags van het jaar. De top tien bestaat namelijk uit onderstaande hashtags. Zo onthuld Twitter.
  1. #coronavirus (en variaties hierop)
  2. #blacklivesmatter
  3. #persconferentie
  4. #trump
  5. #lockdown
  6. #dtv
  7. #jinek
  8. #blijfthuis
  9. #op1
  10. #rutte
Naast het coronavirus, de persconferenties die daarop volgden en de lockdown, was ook gebarentolk Irma onwijs populair. De tolk werd onwijs vaak aangehaald en via meme's en gifjes veelvoudig gedeeld. Toch heeft de tolk niet de meeste retweets teweeg gebracht.
chadwick bosemanf1607358529

Rust in vrede, Chadwick Boseman

Acteur Chadwick Boseman, die eerder dit jaar onverwachts overleed aan gevolg van darmkanker, heeft de meeste retweets gekregen dit jaar. Het betreft het bericht waarin zijn overlijden bekendgemaakt wordt op Twitter. Het is verreweg het meest geretweete bericht van het jaar.
Op het gebied van Entertainment kwamen Avengers: Endgame en Black Panther, de films waarin Boseman de belangrijke rol van Black Panther vertolkte, veel ter sprake. Tevens bleek Oscar-winnaar Parasite een groot scala aan fans te hebben op Twitter. Qua gaming was het Animal Crossing New Horizons die hoge ogen scoorde.
Ook Black Lives Matter werd veelvoudig besproken op Twitter. Na aanleiding van de dood van George Floyd kwam het racisme wereldwijd onder het vergrootglas. Via vele protesten werd de Black Lives Matter-beweging naar voren gebracht.