Populaire Marokkaans-Belgische serie Grond verschijnt binnenkort op Netflix

News
zaterdag, 19 februari 2022 om 9:00
unnamedf1645029581
Wie zin heeft in een nieuwe comedy zit bij Netflix goed. De Marokkaans-Belgische tragikomische serie Grond van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, makers van Bad Boys for Life, zal namelijk vanaf 17 maart op Netflix te zien zijn.
Grond werd afgelopen najaar in België uitgezonden, waar de serie maar liefst tien nominaties voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse televisie- en filmprijzen, in de wacht wist te slepen. Dat belooft dus veel goeds.
Grond volgt Ismael (Yassine Ouaich) die het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt. Hij besluit dat wel even anders aan te pakken: in plaats van de overledenen in Marokko te begraven, besluit hij om de heilige grond in Marokko naar België te halen. Het leven wordt namelijk steeds duurder, zo vertelt Ismael in de teaser. ‘’Eten, energie, gezondheidszorg… Maar ook sterven kost handen vol geld.’’ Op papier klinkt dit als een goed plan, maar hiermee haalt hij zich wel een hoop problemen op de hals.
De schrijvers van Grond hebben volgens regisseur Adil El Arbi een ‘origineel en bitterzoet verhaal geschreven dat laat zien wat het betekent om in België te leven en te sterven terwijl je onderdeel bent van de Marokkaanse diaspora’. El Arbi en Bilall Fallah werkten eerder al samen aan meerdere films, waaronder Bad Boys for Life. Deze film was de meest bezochte film van 2020.
Bekijk hieronder de teaser:
Meer Belgische series op Netflix kijken? Wij hebben er eerder een aantal op een rijtje gezet. Let wel op: niet iedere serie staat nog op de streamingdienst.

Populair Nieuws