Pokémon TCG komt nu ook naar smartphones toe

News
woensdag, 28 februari 2024 om 7:00
pokemon tcg pocketf1709050486
Pokémon TCG is één van de grootste trading card games en later dit jaar kan je de game ook op een andere manier spelen. Het kaartspel komt namelijk naar iOS en Android smartphones toe.
De Pokémon Trading Card Game bestaat al sinds 1996, waarmee het één van de oudste trading card games is, samen met Magic The Gathering en Yu-Gi-Oh. Ondanks dat Pokémon TCG al zo oud is, is er nog geen vergelijkbare digitale versie uitgekomen, zoals Wizards of the Coast heeft gedaan met MTG Arena voor Magic The Gathering.
Maar daar komt later dit jaar eindelijk verandering in. Tijdens de Pokémon Presents showcase op dinsdag heeft The Pokémon Company namelijk bekendgemaakt dat er een Pokémon TCG app komt voor Android en iOS. De app krijgt de naam Pokémon Trading Card Game Pocket en moet ergens dit jaar verschijnen, maar er is nog geen specifieke releasedatum gedeeld.

Boosters openen in de app

Volgens de officiële beschrijving voor Pokémon Trading Card Game Pocket moet de app de ‘ervaring’ van het openen en verzamelen van de Pokémon TCG brengen naar een ‘innovatief digitaal format’.
Daarnaast komen er ‘immersive cards’, waarmee spelers in de wereld van de illustratie kunnen duiken, zodat ze de TCG op een nieuwe manier kunnen beleven. Spelers krijgen elke dag twee boosters om gratis te openen. De kaarten bestaan niet alleen uit kaarten waarvan fysieke exemplaren bestaan, er zullen ook kaarten gemaakt worden die je alleen in de app kan vinden.
Met de verzamelde kaarten kunnen spelers decks maken en tegen andere spelers vechten volgens de officiële regels van de Pokémon TCG.

Populair Nieuws