Pokémon Scarlet en Violet onthuld voor Switch

News
maandag, 28 februari 2022 om 10:00
2022 02 28 pokemon scarlet and violet magnemitef1656450445
Wie dacht dat we met Pokémon Legends Arceus de grote Pokémon-release van dit jaar hadden afgestreept heeft het mis. De negende generatie van de franchise is namelijk officieel onthuld. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen eind 2022 nog naar de Switch.
Het is weer tijd voor een nieuw paar Pokémon-games. Nadat er vorige week de hele week kleine Pokémon-aankondigingen werden gedaan was het op Pokémon Day tijd voor de grote klapper. De negende generatie komt nog dit jaar naar de Switch.
Voor de titels van deze games gaat Game Freak weer terug naar kleuren. De games heten namelijk Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Het lijkt erop dat recente experimenten met grote open gebieden doorgezet worden, want de games zijn open world.

Wat weten we al over Pokémon gen 9?

Game Freak heeft nog niet al te veel laten zien van de nieuwe Pokémon-generatie. Er zijn wat nieuwe Pokémon te zien in de trailer, waaronder de starters. Deze starters zijn een grass-type kat genaamd Sprigatito, een fire-type krokodil genaamd Fuecoco en een water-type eend genaamd Quaxly.
De nieuwe regio lijkt gebaseerd op Spanje. De kaart van dat land is namelijk even te zien in de onthullingstrailer. Ook hebben de namen van de starter Pokémon een Spaans tintje.
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschijnen eind 2022. Een precieze datum is nog niet bekend. Doorgaans komen Pokémon-games in oktober of november uit.