‘Pokémon neemt kritiek op Scarlet en Violet ter harte’

News
donderdag, 25 januari 2024 om 13:30
pokemonscarletf1676998366
Pokémon verkoopt altijd goed en Scarlet en Violet waren geen uitzondering. Maar de games kregen ook heel veel kritiek vanwege hun vrij matige graphics en ronduit slechte performance. Nu wordt beweerd dat The Pokémon Company de kritiek serieus neemt.
De Switch is een aanzienlijk krachtiger systeem dan de hardware waar Pokémon tot en met 2017 normaal gesproken op verscheen. Veel fans hadden dan ook gehoopt dat de games in de franchise er beter uit zouden zien dan ooit. Maar hoewel een aantal spinoffs er inderdaad vrij goed uitzagen, is dat nooit gelukt met de grotere titels, zoals Sword en Shield, Legends Arceus en Scarlet en Violet.
Door het grote succes van Palworld laait de discussie over de technische staat van Pokémon weer flink op. Veel Palworld-spelers vinden dat deze indie-game weer eens aantoont dat Game Freak en The Pokémon Company te weinig doen om Pokémon zo goed te maken als het kan zijn. Maar VGC-journalist Andy Robinson mengt zich nu in die discussie met goed nieuws.
Volgens hem heeft The Pokémon Company alle kritiek op Scarlet en Violet namelijk erg serieus genomen. Dat heeft er ruim een jaar na release weliswaar niet toe geleid dat Scarlet en Violet zelf beter draaien. Maar bij de productie van toekomstige games wordt de kritiek volgens Robinson ter harte genomen. Hoe dat tot uiting komt is natuurlijk afwachten.

Wanneer verschijnen de volgend Pokémon-games?

Als Pokémon het vaste patroon van releases blijft volgen, zou er dit najaar een een mainline release moeten zijn. Wat voor game dat is, is nog niet bekend, maar eerdere patronen en elementen uit de Scarlet en Violet-DLC suggereren dat het remakes zijn van Black en White. Meestal worden nieuwe Pokémon-games onthuld op of rond 27 februari, ook wel bekend als Pokémon Day.