Pokémon GO ontwikkelaar hint naar eigen Augmented Reality-bril

  Games zijn tegenwoordig veel meer dan alleen ervaringen die zich op je TV of monitor afspelen. Verschillende ontwikkelaars, waaronder Niantic van Pokémon GO, werken steeds meer aan andere vormen, zoals Augmented Reality. De studio lijkt nu zelfs te komen met een eigen AR-bril!

  Voor veel mensen is Pokémon GO bekend geworden door de enorme hype die er ontstond in de zomer na de lancering, waarbij op sommige plekken je bijna omver werd gelopen door spelers die op zoek waren naar nieuwe Pokémon. Sindsdien is de hype wat gaan liggen, maar loopt de game nog steeds enorm goed en blijft ontwikkelaar Niantic eraan werken.

  Zo heeft de studio de zogeheten AR+ mode toegevoegd aan de game, waarmee spelers Pokémon in het echt kunnen zien, door middel van Augmented Reality op hun smartphone. Het lijkt er alleen op dat Niantic die feature nog eens een stuk meer gaat uitbreiden. De CEO van het bedrijf, John Hanke, heeft op zijn Twitter-kanaal namelijk een foto geplaatst waarop een deel van een bril van Niantic te zien is. De kans is groot dat het hierbij gaat om een Augmented Reality-bril. Kijk dus niet vreemd op als de studio binnenkort haar eigen AR-bril aankondigt.

  Pokémon GO krijgt een broertje

  De samenwerking tussen Niantic en Nintendo voor Pokémon GO is tot nu toe erg succesvol geweest, dus beide bedrijven zijn nu aan het kijken naar meer mogelijkheden om samen te werken. Zo wordt er nu gewerkt aan een Pikmin game, waarbij Augmented Reality een grote rol gaat spelen. Hoe de app precies zal heten en wat precies het doel gaat zijn is nog niet bekend, maar de game moet in ieder geval ‘wandelen flink gaan aanmoedigen’. Pikmin GO kan dus zomaar in het verschiet liggen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.