Pokémon GO event brengt Halloween stemming

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 9:00
pokemon go halloween event artworkf1634065594
Op veel plekken in de wereld wordt in oktober Halloween gevierd. Ook Pokémon GO doet daar aan mee. Gear, kostuums, candies en nog veel meer andere beloningen staan je in de game te wachten.
Pokémon GO heeft details vrijgegeven met betrekking tot hun Halloween event. Dit event zal lopen vanaf 15 oktober tot en met het einde van de maand. Meerdere Pokémon maken tijdens het event hun debuut in de game. Zo komt Pumpkaboo voor het eerst naar Pokémon GO, samen met de evolutie Gourgeist. Ook de Pokémon Phantump en Trevenant laten zich voor het eerst zien.
Met de introductie van de nieuwe Pokémon komt er ook een nieuwe functie. Pumpkaboo is anders dan andere Pokémon, want hij is er in vier verschillende groottes. De grootte van Pumpkaboo bepaalt daarom ook de grootte van de Gourgeist.

Verdere Halloween content voor Pokémon GO

In de eerste week van het event zal Galarian Slowking zijn debuut doen. Galarian Slowpoke krijgt dan de mogelijkheid om in Galarian Slowking te evolueren. In week twee komt Mega Absol in de game. Deze kan gevonden worden in Mega Raids. Daarnaast kun je de Pokémon Pikachu, Piplup en Drifblim in kostuum aantreffen, ook als Shiny Pokémon.
Beide weken van het Halloween event worden ook gevuld met nieuwe Special Research. De Hoopa storyline is namelijk nog steeds bezig. Halloween wordt daar een beetje overheen geplakt. Je krijgt ook een hoop extra Candy dankzij dubbele event bonussen bij het transferren van Pokémon. Tot slot krijg je ook nog een gegarandeerde Candy XL wanneer je met je Pokémon een rondje gaat wandelen.