Pathé Thuis wordt overgenomen door Pathé Theatres

News
woensdag, 05 januari 2022 om 9:00
pathe thuisf1621347032
Pathé Thuis is overgenomen door Pathé Theatres. Beide partijen werkten uiteraard al samen, maar nu Theatres de streamingdienst Pathé Thuis heeft overgenomen kunnen we meer films op de dienst verwachten.
Pathé thuis is in 2011 opgericht door Pathé Theatres, en biedt een ruim assortiment aan films die je kunt huren of kopen. Met de overname door Theatres zullen er waarschijnlijk meer films aan dit assortiment worden toegevoegd. Het is ook wel logisch dat Pathé Theatres de streamingdienst wil uibreiden, want vanwege Corona kunnen filmliefhebbers niet altijd naar de bioscoop, waardoor er veel films thuis worden gekeken. Pathé Theatres speelt hier handig op in door Pathé Thuis over te nemen.
Voor iedereen die nog een beetje in verwarring is, het zit als volgt: Pathé Thuis en Pathé Theatres zijn allebei aparte bedrijven, die uiteraard wel samenwerken. Pathé Thuis is door Pathé Theatres opgericht en sinds 2014 opereerde Pathé Thuis op zichzelf. Theatres had toen een minderheidsbelang op de streamingdienst. Maar nu is Theatres weer meerderheidsaandeelhouder geworden, waarmee Pathé Thuis weer is overgenomen door Theatres.

Pathé Thuis vs Netflix

Pathé Thuis is één van de vele beschikbare streamingdiensten, maar opereert in vergelijking met bijvoorbeeld Disney+ of Netflix wel heel anders. Bij Netflix neem je een abonnement, waarna je zonder extra te betalen bovenop de abonnementskosten, zo veel films kunt kijken als je wilt. Bij Pathé Thuis daarentegen betaal je per film en is er geen abonnementsvorm beschikbaar. Het afgelopen jaar zijn er door 900.000 huishoudens meer dan 5 miljoen films gehuurd. De dienst beschikt over 4400 films, maar dat zullen er waarschijnlijk aanzienlijk meer gaan worden.