PlayStation-baas Jim Ryan heeft een ontmoeting gehad over de Microsoft deal

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 22:30
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, zou woensdag EU-antitrustbaas Margrethe Vestager hebben ontmoet om de voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft te bespreken.
In wat de laatste tegenslag zou zijn op weg naar het afronden van de deal, wordt verwacht dat de EU deze week Microsoft een aanklacht zal bezorgen waarin zorgen over de overname worden gedeeld, meldt Reuters. De Amerikaanse Federal Trade Comission heeft Microsoft aangeklaagd in een poging de overname te blokkeren.
Regelgevers hebben onder meer hun bezorgdheid geuit dat de deal het vermogen van PlayStation om te concurreren zou verminderen. Dit omdat Microsoft de eigenaar zou worden van de Call of Duty-serie, die Sony “onvervangbaar” heeft genoemd.
Om deze zorgen weg te nemen, zei Microsoft onlangs dat Sony een 10-jarig wettelijk afdwingbaar contract had aangeboden. Dit deden ze om elke nieuwe Call of Duty-game beschikbaar te maken op PlayStation op dezelfde dag dat deze naar Xbox komt.
De FTV spande een rechtszaak aan om te proberen de overname te blokkeren in een poging om EU-regelgevers ervan te weerhouden een schikking te accepteren die de deal mogelijk maakt.
De overname zou Microsoft ook het exclusieve eigendom geven van franchises, zoals Warcraft, Overwatch, Crash Bandicoot en Guitar Hero. De Europese Commissie moet zich op 11 april uitspreken over de deal.
De Britste Competition en Markets Authority heeft de plannen om haar eindrapport over de overname te publiceren met maximaal acht weken uitgesteld. Het wordt nu op 2 april gepubliceerd.