Ontwikkeling voor wifi-chip van Apple is gepauzeerd

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 22:00
iphone 14 prof1672917626
Apple heeft het werk aan de Wifi-chip stilgelegd, zei Apple-analist Ming-Chi Kuo vandaag. De ontwikkeling van de door Apple ontworpen Wifi-chip is op dit moment gestopt en Kuo zegt dat Apple een tijdje zal wachten.
Dat betekent dat Apple leverancier Broadcom Apple in de nabije toekomst Wifi-chips zal blijven leveren, inclusief de chips voor de aankomende iPhone 15-modellen die in 2023 op de markt zullen komen.
Het nieuws over Apple’s werk aan een Wifi-chip dook voor het eerst op in januari toen Mark Gurman van Bloomberg zei dat Apple werkte aan een gecombineerde Wifi en Bluetooth-chip die componenten zou vervangen die afkomstig zijn van Broadcom. Destijds zei Gurman dat Apple ernaar streefde om vanaf 2024 over te stappen op zijn eigen chips, ter vervanging van Broadcom-onderdelen tegen 2025.
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Het werk aan een Wifi-chip is gepauzeerd omdat Apple zijn middelen voor chipontwerp wil richten op de geavanceerde 3-nanometer-chips die toekomstige iPhones en andere apparaten van stroom zullen voorzien. Kuo zegt dat “onvoldoende ontwikkelingsmiddelen” daarom de massaproductie van niet alleen de 5G-chip van Apple maar ook de Wifi-chip vertragen.
Kuo is van mening dat het de komende twee tot drie jaar riskant zal zijn voor Apple om zijn eigen Wifi-chips te gebruiken, aangezien de normen veranderen en Wi-Fi 6Een Wifi 7 worden ingevoerd. Voor nu denkt Kuo dat Apple Wifi 6een Wifi 7-chips voor zijn apparaten zal gaan gebruiken, waarvan Broadcom zal profiteren.

Populair Nieuws