PlayStation 5 logo eindelijk uit de doeken gedaan door Sony

  Dit jaar is het eindelijk zover: de nieuwe generatie consoles zullen arriveren. Hoe de nieuwe console van Sony eruit zal gaan zien is nog even de vraag, maar we weten nu wel hoe het PlayStation 5 logo is vormgegeven.

  Sony

  Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, beter bekend als de CES, is Sony dit jaar aanwezig. Op de persconferentie die het maandag heeft gehouden, zijn een aantal dingen bekendgemaakt, waaronder het logo van de PlayStation 5. Dat meldt The Verge. Heel verrassend is het logo niet, want de lijn die is ingezet met de PlayStation 3 en 4 is vastgehouden door het bedrijf. Het font is hetzelfde als de voorgangers, alleen het cijfer is natuurlijk aangepast.

  Tijdens de persconferentie maakte Sony daarnaast een aantal verkoopcijfers bekend. Zo werd bekendgemaakt dat er al 104 miljoen PlayStation 4-exemplaren zijn verkocht, waarmee het de op één na populairste console is in de geschiedenis van het bedrijf. Met 155 miljoen verkochte exemplaren blijft de PlayStation 2 de titel in handen houden.

  Het is de vraag of Sony het record kan evenaren of verbreken met de PlayStation 5. Veel over de specificaties is er nog niet bekend, behalve dat er ondersteuning zal zijn voor ray tracing en dat er een SSD in zal zitten om laadtijden te verkorten. Voor de feestdagen zullen we meer weten, want dan zal de PlayStation 5 in de schappen moeten liggen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.